Udarbejdelse af bonusaftaler

En bonusaftale kan være en god måde at få medarbejdere til at yde deres bedste, fordi en bonusaftale – hvis den er skruet rigtigt sammen – giver medarbejderne et direkte incitament til at gøre deres arbejde ekstra godt, til at arbejde i ekstra mange timer eller lignende.

For at få mest muligt ud af en bonusaftale, er det vigtigt, at du har for øje, hvad formålet med den konkrete bonusaftale er, og ikke mindst hvordan du skaber det bedst mulige incitament til at nå dette mål. Derudover er der visse grænser for, hvor stor en risiko du kan pålægge medarbejderne, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at bonusaftalen udformes på den rigtige måde.

Bliv kontaktet af advokat Lise Moth.

Udfyld kontaktformularen herunder – så vender jeg hurtigt tilbage. Første opkald er altid både gratis og uforpligtende.


Bonusaftalens konkrete udformning afhænger af, om den indgås med en almindelig medarbejder eller med en direktør. Derudover er der naturligvis mange forskellige former for bonusaftale.
Er formålet eksempelvis at belønne en særlig indsats? Ønsker du at medarbejderen arbejder i flere timer om ugen? Eller ønsker du at medarbejderne arbejder mere effektivt, mens de er på arbejde?

Afhængigt at, hvad formålet er, kan du overveje at kombinere en bonusaftale med akkordløn eller provisionsløn, således at medarbejderens sædvanlige løn udgøres helt eller delvist af provision, mens opnåelse af bestemte mål udløser en kontant bonus.

Vi kan hjælpe med at finde den rigtige bonusaftale til netop jeres behov, lige som vi kan hjælpe med udformningen heraf, da vi kender de juridiske faldgruber.